Diskuzní fórum
Nové trendy restaurací
čubík, 05.03.2016 15:23:24
Planě rostoucí i pěstované rostliny, kořínky, listy, poupata, květy, plody. To není nákupní seznam některé z restaurací, která se snaží hbitě reflektovat trendy, ale název kapitoly z knihy Česká kuchyně za dob nedostatku.
Je to knížka velmi útlá, v době hladomoru se toho moc nenavařilo. Každopádně je nesmírně inspirativní a pro dnešní dobu – tedy čas nechutného přebytku – jako stvořená.
Více na: Jako za hladomoru
Je to knížka velmi útlá, v době hladomoru se toho moc nenavařilo. Každopádně je nesmírně inspirativní a pro dnešní dobu – tedy čas nechutného přebytku – jako stvořená.
Více na: Jako za hladomoru
zenge, 05.03.2016 17:25:04
lidi už roupama neví co by žrali;-)
Ď za inspiraci vzhledem k tomu, že jsem živnostník
tak to bude mé důchodové menu;-)
Ď za inspiraci vzhledem k tomu, že jsem živnostník
tak to bude mé důchodové menu;-)
čubík, 05.03.2016 17:46:45
zenge: ...tohle mě tedy dostalo: „Žižavé uhlí neb železo se na škořepinu šildkrotě položí, ona roztáhne a vystrčí nohy a hlavu, též ocas. To se jí pryč useká a odhodí jakožto věc ošklivost působící.“
...ze šneků a zeleného nadělení na zahradě, bych nějakou tu polévku také uklohnil...všelikých brouků, žížal a jiné žoužele také dost, stačí jen rýpnout do země...
...i nedostatkem pavouků všech velikostí netrpíme (pražení chutnají prý jako oříšky)...
...ale zatím si raději nakoupím v "Kaufíku", či Koloniálu za rohem...
...ze šneků a zeleného nadělení na zahradě, bych nějakou tu polévku také uklohnil...všelikých brouků, žížal a jiné žoužele také dost, stačí jen rýpnout do země...
...i nedostatkem pavouků všech velikostí netrpíme (pražení chutnají prý jako oříšky)...
...ale zatím si raději nakoupím v "Kaufíku", či Koloniálu za rohem...
LiJ, 06.03.2016 06:21:51
čubík:
Nevím co za nesmysl je šildkrotě, ale celkově je to odporné podobně jako všechna jatka.
Nevím co za nesmysl je šildkrotě, ale celkově je to odporné podobně jako všechna jatka.
Paulmatthiole, 06.03.2016 16:45:40
Ta polévka z hlemýžďů vypadá skvěle - ostatně, za šlichtu podobného ražení byste v dnešních TOP reatauracích dali majlant, takto ještě jako bonus máte procházku lesíkem :-D
Želví polévka a maso není nic nového, J.V Pleva a jeho Robinson Crusoe nás tím ládovali již na základních školách při povinné četbě, Lovci mamutů zase pohlcovali kupříkladu lumíky... dodnes nezapomenu na hlášku "lumíci tuční" :-D
Želví polévka a maso není nic nového, J.V Pleva a jeho Robinson Crusoe nás tím ládovali již na základních školách při povinné četbě, Lovci mamutů zase pohlcovali kupříkladu lumíky... dodnes nezapomenu na hlášku "lumíci tuční" :-D
čubík, 08.03.2016 18:45:49
zenge: Paulmatthiole: LiJ: ...toto je už z jiného, jedlejšího soudku, žádné kruťárny:
Francouzská firma vyrábí těstoviny z hmyzu
Francouzská firma vyrábí těstoviny z hmyzu
Pokud chcete vložit odpověď, musíte se přihlásit.